Logg inn
Recipe categories*Click to see the menu
Kaker

New York cheesecake, ostekake

Oppskriften var lagt | Skrevet av: Alesia | Kommentarer: 2

Liker! 1
1 timer 30 min 5 porsjoner Versjon til utskriving Addere notat
Ingredients
  • Bunn (kakeform 21cm i diameter):
  • 150 g kjeks
  • 90 g smør
  • Krem:
  • 750 g kremost (Philadelphia)
  • 210 g sukker eller melis
  • 10 g vaniljesukker
  • 3 egg
  • 1,8 dl fløte 33%
Din egen notat til oppskriften. Synlig kun til deg.
  • Bunn (kakeform 21cm i diameter):
  • 150 g kjeks
  • 90 g smør
  • Krem:
  • 750 g kremost (Philadelphia)
  • 210 g sukker eller melis
  • 10 g vaniljesukker
  • 3 egg
  • 1,8 dl fløte 33%
Alesia:
Klassisk ostekake er altid godt og smakfull fordi kremost og fløte gjør sin utrolig god jobb. Men hvis du vil ta cottage cheese i stedet for kremost det blir også godt men det blir ikke det samme dessverre.

Trinn for trinn oppskrifts beskrivelse:

New York cheesecake, ostekake
1
Smelt smøret og la det avkjøles litt.
New York cheesecake, ostekake
2
Knus kjeksen til smuler og tilsett smøret.
New York cheesecake, ostekake
3
Bland godt sammen. Ha på bakpapir opp på kakeformen. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen for eksempel ved hjelp av et glass.
New York cheesecake, ostekake
4
Stek bunnen 5-8 minutter på 180 grader. Deretter ta den ut av ovn, avkjøl og pakk kakeformen i 3 lag med alimuniumfolie (slik at kake blir ikke vått på grunn av vann og damp).
New York cheesecake, ostekake
5
Bland sukker eller melis, vaniljesukker, kremost i en bolle. Rør til blandingen blir jevn.
New York cheesecake, ostekake
6
Ha i et egg om gangen og rør massen hver gang etter hvert egg.
New York cheesecake, ostekake
7
Hell i fløten, rør alt igjen, gjerne med en visp (lett, ikke intensivt).
New York cheesecake, ostekake
8
Hell ostefyllet i formen og sett på et dypt stekebrett. Hell varm vann på et stekebrett slik at kakeformen står i vannen 1/3 av sin høyde. Stek ostekake 70-80 minutter på 160 grader. Kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling. Skru av ovn, åpen dør og la ostekake stå slik ca. en time.
New York cheesecake, ostekake
9
Deretter ta den ut, dekk opp med plasfolie og sett i kjøleskapet over natten.
New York cheesecake, ostekake
10
Neste dag ta plasfolie vekk og ta kaken forsiktig ut av formen. Ikke snu kaken, men løft den opp av formen og dra av bakepapiret fra undersiden.
New York cheesecake, ostekake
11
Dryss på litt melis før servering! New York cheesekake er endelig ferdig! Vær så god!
Kaker New York cheesecake, ostekake 2
New York cheesecake, ostekake - Trinn for trinn oppskrift med bilder 5 1

Oppskriften var lagt | Skrevet av: | Kommentarer: 2

Liker! 1

Kommentarer til oppskriften “New York cheesecake, ostekake”:

Skrive
Ingen kommentar så lenge. Skriv den første!

Legg din egen kommentar:


Oppskrifter med like tag:

Kaker