Focaccia med løk og ost
- Ingredienser:
- 100 g rugmel
- 150 g hvetemel
- 1,5 dl lunkent vann
- 1 ts tørrgjær
- 1/2 st sukker
- 1 st salt
- 2 ts olivenolje
- 1løk
- ost
Alesia:
Focaccia er en italiensk brød som kan være flat og sprø eller tykk med gjær som i denne oppskriften. Som regel focaccia lages av hvetemel, vann, olivenolje. Veldig ofte den også lages uten salt og sukker slit at det blir med nøytral smak og ødelegger ikke smaken av hovedrett. Jeg har laget focaccia med to slag av mel rugmel og hvetemel, men det er mulig å lage bare av hvetemel (250 g)
Trinn for trinn oppskrifts beskrivelse:
1
Tørrgjær bland med sukker og ha i lukket vann. Hvis du har vanlig gjær la dem stå 15 minutter til du ser bobler på toppen.
|
4
Rør deig godt. Dekk bolle med deig med plastfolie og la den heve på et lunt sted (for eksempel i ovn med slått lys) i 1 time.
|
5
Etter 1 time ta deig og form den rund og hell på bakpapir og press den med håndflaten. Sjær løk i halv og ha på deig, trykk den ned.
|
Brød
Brød
Kommentarer til oppskriften “Focaccia med løk og ost”:
Legg din egen kommentar: