Logg inn
Recipe categories*Click to see the menu
Brød

Focaccia med løk og ost

Oppskriften var lagt | Skrevet av: Alesia | Kommentarer: 0

Liker! 0
5 porsjoner Versjon til utskriving Addere notat
Ingredients
  • 100 g rugmel
  • 150 g hvetemel
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 st sukker
  • 1 st salt
  • 2 ts olivenolje
  • 1løk
  • ost
Din egen notat til oppskriften. Synlig kun til deg.
  • Ingredienser:
  • 100 g rugmel
  • 150 g hvetemel
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 st sukker
  • 1 st salt
  • 2 ts olivenolje
  • 1løk
  • ost
Alesia:
Focaccia er en italiensk brød som kan være flat og sprø eller tykk med gjær som i denne oppskriften. Som regel focaccia lages av hvetemel, vann, olivenolje. Veldig ofte den også lages uten salt og sukker slit at det blir med nøytral smak og ødelegger ikke smaken av hovedrett. Jeg har laget focaccia med to slag av mel rugmel og hvetemel, men det er mulig å lage bare av hvetemel (250 g)

Trinn for trinn oppskrifts beskrivelse:

Focaccia med løk og ost
1
Tørrgjær bland med sukker og ha i lukket vann. Hvis du har vanlig gjær la dem stå 15 minutter til du ser bobler på toppen.
Focaccia med løk og ost
2
Bland to slag av mel, salt, sukker og olje.
Focaccia med løk og ost
3
Ha i vann med gjær.
Focaccia med løk og ost
4
Rør deig godt. Dekk bolle med deig med plastfolie og la den heve på et lunt sted (for eksempel i ovn med slått lys) i 1 time.
Focaccia med løk og ost
5
Etter 1 time ta deig og form den rund og hell på bakpapir og press den med håndflaten. Sjær løk i halv og ha på deig, trykk den ned.
Focaccia med løk og ost
6
La den heve igjen i et lunt sted i halvtime. Deretter dryss revet ost på toppen og sett i ovn. Sett stekeovnen på 180 °C. Stekk focaccia i 20-25 minutter.
Focaccia med løk og ost
7
Italiensk focaccia er ferdig!
Focaccia med løk og ost
8
Server focaccia med ferske tomater og oliven. Vær så god!
Brød Focaccia med løk og ost

Oppskriften var lagt | Skrevet av: | Kommentarer: 0

Liker! 0

Kommentarer til oppskriften “Focaccia med løk og ost”:

Skrive
Ingen kommentar så lenge. Skriv den første!

Legg din egen kommentar:


Brød