Logg inn
Recipe categories*Click to see the menu
Baking

Sitronkjeks

Oppskriften var lagt | Skrevet av: DariaMayron | Kommentarer: 0

Liker! 0
2 timer 5 porsjoner Versjon til utskriving Addere notat
Ingredients
  • 200 g smør
  • 3/4 kopp rømme+litt bakepulver
  • 2,5 kopp mel
  • 1 stor egg (eller to små)
  • Fylling:
  • 1 sitron
  • 2 kopp sukker
Din egen notat til oppskriften. Synlig kun til deg.
  • Ingredienser:
  • 200 g smør
  • 3/4 kopp rømme+litt bakepulver
  • 2,5 kopp mel
  • 1 stor egg (eller to små)
  • Fylling:
  • 1 sitron
  • 2 kopp sukker
DariaMayron:
Har du lyst på noe søt som smaker litt surt med saftig fylling? Her er kjempegode kjeks som smaker urolig godt og friskt som du kan kjemme bort dine venner eller familie med! Når man har prøvd dem, neste gang man tenker på dem, skal han helt sikkert ha vann i munnen :)

Trinn for trinn oppskrifts beskrivelse:

Sitronkjeks
1
Sånne ingrediensene vi skal ha.
Sitronkjeks
2
Vi tar mel og smuldrer deretter i mykt smør.
Sitronkjeks
3
Deigen skal bli tørr og smulete.
Sitronkjeks
4
Tilsett rømme med bakepulver og egg.
Sitronkjeks
5
Bland alt godt sammen.
Sitronkjeks
6
Fordel massen i to og sett i kjøleskapet i 1 time.
Sitronkjeks
7
Samtidig la sitronen ligge i varm vann i 1 time.
Sitronkjeks
8
Fjern stein fra sitron. Bruk blender til å lage fylling ut av sitron og sukker.
Sitronkjeks
9
Bland godt til det blir jevnt.
Sitronkjeks
10
Ta en ball av deigen og kjevl på et stekebrett
Sitronkjeks
11
Hell sitron massen over deigen.
Sitronkjeks
12
Dekk med resten av deigen og knip kanter med fingrene. Min er ikke så fin den gangen. Men den skal dekkes helt. Du han lage sporer med kniv men pass på at du skjærer ikke dypt. Fylling skal ikke renne ut.
Sitronkjeks
13
Stekk kjeks i ca 20-30 minutter og fordel dem etterpå med en kniv. De smaker godt og saftig i flere dager! Vær så god!
Baking Sitronkjeks

Oppskriften var lagt | Skrevet av: | Kommentarer: 0

Liker! 0

Kommentarer til oppskriften “Sitronkjeks”:

Skrive
Ingen kommentar så lenge. Skriv den første!

Legg din egen kommentar:


Baking